Ösztöndíjak

Óbudai Egyetem Ösztöndíj

Ezt az ösztöndíjat a tantervi követelményeken túlmenő, kiemelkedő szakmai, tudományos, sport, kulturális és közéleti teljesítményed alapján, pályázat útján nyerheted el. A Kempelen Farkas Ösztöndíj és az OE Ösztöndíj ugyan azon teljesítményért egy időben nem kapható.

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj

Szociális helyzeted alapján történik a megítélése a pályázatod leadását követően. Egy kettős ösztöndíjról van szó, melyet részben a városod önkormányzatától, részben pedig az Egyetemünktől kapod. Igényelni az önkormányzatnál lehet pályázat útján.

Köztársasági Ösztöndíj

Ha a legutóbbi tanulmányi évben legalább 55 kreditet teljesítettél és azt legalább 4.0-es átlaggal, valamint végeztél valamilyen plusz tevékenységet (TDK, szakmai verseny, közéleti tevékenység, stb.) ez idő alatt, akkor pályázat útján nyerheted el ezt a 10 hónapon keresztül tartó állami juttatást.

Tanulmányi ösztöndíj

A Tanulmányi Ösztöndíjat félévente nyerheted el. Pályázat leadása nem szükséges hozzá. Kizárólag tanulmányi teljesítményed alapján kerül elbírálásra.

Rendszeres szociális ösztöndíj

Pályázat útján kapható rendszeres havi juttatás, melyet félévente kell újrapályázni. Csak és kizárólag szociális helyzet figyelembevétele alapján bírálják el.

Rendkívüli szociális ösztöndíj

Év közben bármikor pályázható szociális ösztöndíj, mely a családodban hirtelen bekövetkező esemény/események okozta életszínvonalbeli romláson hivatott javítani. Ennak az egyszeri támogatásnak az összege jóval magasabb is lehet, mint kéthavi rendszeres szociális támogatásé. Rendszeres szociális támogatás megléte nem kizáró oka a pályázatnak.

Alaptámogatás

Az ösztöndíjak ezen formáját az egyetemre történő első beiratkozásod alkalmával kaphatod egyszeri alkalommal. Szükséges feltétele a szociális támogatási pályázat leadása.

Kempelen Farkas Ösztöndíj

A Kempelen Farkas Ösztöndíjat a tantervi követelményeken túlmenő, kiemelkedő szakmai, tudományos, sport, a hallgatók érdekében végzett közéleti és kulturális teljesítményed alapján, pályázat útján nyerheted el. A Kempelen Farkas Ösztöndíj és az OE Ösztöndíj ugyan azon teljesítményért egy időben nem kapható. Létezik egyszeri és rendszeres formája is ezen ösztöndíjnak.