Kooperatív délután - beszámoló

2013. november 19., kedd

Karunk hagyományává vált, hogy az őszi félévben partnercégeink és informatikus hallgatóink számára találkozót tartunk. A találkozó célja, hogy hallgatóink megismerkedhessenek a hazai informatikai ipar aktuális trendjeivel, a szakma pillanatnyi elvárásaival. Tesszük ezt azért, hogy minél több hallgatónk kedvet kapjon a kooperatív szakmai gyakorlat felvételére.

Hallgatóinkat e délután keretében tájékoztattuk a választható kooperatív képzési formáról, amelynek legfontosabb eleme, hogy a hallgató a záróvizsgáját megelőző évben valamelyik partnercégünknél legalább 5 hónapos szakmai gyakorlatot teljesít munkahelyi vagy egyetemi környezetben.

A kooperatív képzésről szóló tájékoztatót követően 9 partnercég képviselője számolt be cégének tevékenységéről, valamint arról, hogy mely területen kívánják foglalkoztatni azokat a hallgatókat, akik náluk szeretnék a képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlatot folytatni.

Az előadások után közvetlen hangvételű beszélgetés alakult ki, amelyből azt is megtudhattuk, hogy előadóink több mint a fele egykori kandós, bánkis, illetve BMF-es tanítvány volt.

Előadások