Sikeres MAB akkreditáció

2011. október 21., péntek

A Magyar Akkreditációs Bizottság (MAB) határozata alapján az Óbudai Egyetem sikeresen eleget tett az akkreditációs feltételeknek.

A MAB 2011. szeptember 30-ai 2011/7/V/5. számú akkreditációs határozata kimondja, hogy az Óbudai Egyetem megfelel azoknak a minőségi elvárásoknak, amelyeket a törvény szellemében a MAB állásfoglalása egyetem akkreditációja feltételének tekint. E határozata alapján mind az Egyetemre, mind a Neumann János Informatikai Karra vonatkozó akkreditáció 2016. december 31-ig érvényes.

Az akkreditációs jelentés megemlíti, hogy a karon az elmúlt évek alatt jelentős változások történtek: sikerült egy céltudatosan felépített, modern, jól működő, erős oktatói háttérrel rendelkező oktatási intézményt kialakítani egy igen dinamikusan fejlődő szakmai területen, változó felsőoktatási környezetben. Értékessé teszi a karon szerzett diplomát az a tudástöbblet és gyakorlati szakmai ismeret, melyet a hallgatók is elsajátíthatnak a kooperatív képzések keretében. A kar nemzetközi kapcsolatrendszere, beágyazottsága szintén biztosítékot jelent az oktatás minőségére, a tananyag korszerűségére.

A jelentés külön kiemelte:

A Neumann Kar jelenleg az Óbudai Egyetem legmagasabb minőséget képviselő és elismertséggel rendelkező kara.

Letöltések
Dokumentum címe Méret Letöltés
Határozat az Óbudai Egyetem intézményakkreditációs értékeléséről
183.76 KB Letöltés