Felvételi információk mobilra

2012. január 31., kedd

A Kar az Android Marketről és az AppStoreból letölthető ingyenes alkalmazással segíti azon továbbtanulók tájékozódását, akik informatikai pályára készülnek.

Az Óbudai Egyetem ‒ NIK Nyílt nap nevű alkalmazása segítségével az érdeklődők bepillanthatnak a kar életébe, értesülhetnek az aktuális hírekről, információkat tudhatnak meg a felvételivel kapcsolatban, és nem utolsósorban felmérhetik, hogy hallgatóként milyen alkalmazások elkészítését tanulhatják meg ‒ hiszen ezt is a kar hallgatói készítették. Az ingyenes alkalmazás célja emellett, hogy a külföldön élő magyarok tájékozódását elősegítse.

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának története 1972-ig vezethető vissza, amikor a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán Ivanyos Lajos főiskolai tanár vezetésével az országban elsőként számítástechnikai szakon indult képzés. A hosszú múlt azonban nem jelenti azt, hogy a karon jelenleg nem a legkorszerűbb ismereteket oktatják. A mobil szakirányon a hallgatók összesen 9 tantárgy keretében, heti 25 órában foglalkoznak a témakörrel. A képzést az LG és a Nokia a cégek legmodernebb eszközeivel támogatja.

A felvételi információkat tartalmazó ingyenes alkalmazás az Android Marketen (https://market.android.com/details?id=hu.uniobuda.nik.openday) érhető el, de ha valaki nem rendelkezik okostelefonnal, a http://felveteli.nik.uni-obuda.hu/ oldalon is megtalálja az információkat.