Etikus hacker képzés indul a Neumann Karon

2012. január 31., kedd

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának hallgatói idén szeptembertől nemzetközi minősítéssel rendelkező képzésen sajátíthatják el az informatikai rendszerek védelmének mesterfogásait.

Az etikus hacker tanfolyamok nemzetközi szakértőjének számító EC-Council hazai képviseletét ellátó NetAcademia Oktatóközpont megállapodást kötött a Neumann János Informatikai Karral arról, hogy szeptembertől már helyben végezhetik el a cég biztonságtechnikai tanfolyamát, és akár nemzetközi Certified Ethical Hacker minősítést is szerezhetnek. A képzést a minősítést megszerzett Kari oktatók végzik, akik felkészülését a NetAcademia szakemberei segítik.

Ez a képzési program is hozzájárul ahhoz, hogy gyakorlati tudással felvértezett mérnök informatikusokat tudjon kibocsájtani egyetemünk, és kiegészíti képzési programunkat - emelte ki a megállapodás kapcsán Dr. Nádai László, dékán.

A képzés 2012 szeptemberétől induló etikus hacker képzés célja, hogy a kar hallgatói részletesen megismerjék az informatikai támadások módszereit és a hackerek gondolkodásmódját, majd képessé váljanak az általuk menedzselt rendszerek védelmének menedzselésére és hatékonyan tudjanak védekezni a hackertámadásokkal szemben.