Beszámoló a Kooperatív délutánról

2012. november 26., hétfő

Karunk hagyományává vált, hogy az év vége felé partnercégeink és informatikus hallgatóink számára találkozót tartunk. A találkozó célja, hogy hallgatóink megismerkedhessenek a hazai informatikai ipar aktuális trendjeivel, a szakma pillanatnyi elvárásaival. Aktualitása pedig az, hogy január közepéig várjuk hallgatóink jelentkezését a kooperatív képzésre.

Hallgatóinkat e délután keretében tájékoztattuk a választható kooperatív képzési formáról, amelynek legfontosabb eleme, hogy a hallgató a záróvizsgáját megelőző évben valamely partnercégünknél legalább 5 hónapos szakmai gyakorlatot teljesít munkahelyi- vagy egyetemi környezetben.

A kooperatív képzésről szóló tájékoztatót követően 10 partnercég képviselője számolt be cégének tevékenységéről valamint arról, hogy mely területeken kívánják foglalkoztatni azokat a hallgatókat, akik náluk szeretnék a képzéshez kapcsolódó szakmai gyakorlatot folytatni.

Az előadások után közvetlen hangulatú beszélgetés alakult ki, amelyből azt is megtudhattuk, hogy előadóinknak több mint a fele egykori Kandós, Bánkis illetve BMF-es tanítvány volt.