Duális képzés az Oktatási Hivatalnál

2016. május 24., kedd

Legyél a mi duális hallgatónk! Ha az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar mérnökinformatikus alapképzési szakára készülsz és szeretnél duális képzésben tanulni, akkor várunk az Oktatási Hivatalba!

Az Oktatási Hivatal az Óbudai Egyetemmel együttműködve 2016 szeptemberétől duális képzést indít.

A Hivatal egyszerre van jelen a köz- és felsőoktatási intézmények mindennapi életében, a diákok továbbtanulásánál, a hallgatók tanulmányaiban, illetve a nyelvvizsgázók, vagy a pedagógiai továbbképzéseken részt vevő tanárok ügyeinek intézésénél.

Informatikai csapatunk a Hivatal hatékony működését biztosító informatikai rendszerek tervezésével, fejlesztésével, üzemeltetésével foglalkozik.

Az általunk fenntartott rendszerek nagyon széles felhasználói kört érintenek: számos olyan kulcsfontosságú állami terület van, amely a mi fejlesztésünk, üzemeltetésünk, informatikai támogatásunk nélkül nem működne:

  • a jogszabályokban előírt adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítése,
  • a felsőoktatásba jelentkezők körében jól ismert, saját fejlesztésű E-felvételi,
  • a 2014-ben Magyar Termék Nagydíjat nyert Felsőoktatási Információs Rendszer,
  • a köz- és felsőoktatási főosztályok szakmai igényeinek megfelelő összes fejlesztési és üzemeltetési informatikai tevékenység.

Miért érdemes minket választanod?

A duális képzés egy olyan gyakorlatorientált képzési forma, amely során a hallgatók már az egyetemi éveik alatt megismerkedhetnek a vállalati környezettel, vagyis az órán tanultakat akár már másnap „élőben” is alkalmazhatják.

Ha hozzánk jössz, megismerhetsz különböző informatikai rendszereket, adatbázisokat, bekapcsolódhatsz honlapjaink fejlesztésébe, üzemeltetésébe. Végig követheted, sőt aktív részese lehetsz egy-egy projekt megvalósításának, az igényfelméréstől kezdve a tervezésen át egészen a létrehozásig.

Informatikai csapatunkban mindig is dolgoztak egyetemi hallgatók, akik később munkavállalóként csapatunk tagjává váltak. Nem titkolt szándékunk, hogy tanulmányaik befejeztével a duális képzésben résztvevők is munkatársaink legyenek.

Hogyan jelentkezz?

A jelentkezéssel kapcsolatos információkat az alábbi linkre kattintva az Oktatási Hivatal honlapján találhatod meg.

https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/dualis_felhivas2017

https://www.oktatas.hu/felsooktatas/dualis_kepzes/aktualis/leendo_hallga...