Iskolások és TV forgatás az IT evolúció kiállításon

2016. november 24., csütörtök

A budapesti Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégium egyik végzős osztálya járt az IT Evolúció kiállításon.

A csoportot Dr. Fehér Gyula, az egyetem nyugalmazott oktatója vezette végig az Információ Technológia fejlődéstörténetén. A gimnazisták közül sokan informatikusként képzelik el a jövőjüket, ezért különösen tetszett nekik a kiállítás; leginkább a tengerészeti navigációs eszközök, az elektronikai komponensek és a régi számítógépek. Mihalovics Judit, a végzősök vezető tanára, mindig keresi diákjai számára az érdekes tárlatokat.

November közepén pedig az Óbudai Gimnázium diákjai látogatták meg a kiállításunkat, ahol Dr. Molnár András dékán tartott tárlatvezetést a középiskolásoknak. Külön öröm volt számunkra, hogy az M1 Iskolapad című műsora forgatott a bemutatón, amely hamarosan megtekinthető lesz a csatornán. A diákok nagy része műszaki és informatikai szakirányon tanul és már 15 évesen próbálgatják tehetségüket a programozás területén. Sőt a gazdasági pályára készülők is nagy érdeklődéssel figyelték az előadást, ők is érzik, hogy a következő évtizedben az információtechnológiához és informatikához nekik is érteniük kell.

Az IT Evolúció kiállítás ingyenesen megtekinthető bárki számára a Bécsi út 96/B Neumann Aulában.