FIESZTA 2017 - pályázati felhívás

2017. október 24., kedd

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Orvos-biológiai Szakosztály (NJSZT OBSZ) Ifjúsági Csoportja egészségügyi szervezők, orvosmérnökök, egészségügy felé orientálódó mérnökinformatikusok és további egészségügyi informatika diszciplínával foglalkozó felsőoktatási hallgatók, valamint ezen területeken legfeljebb egy éve diplomázott pályakezdők részére negyedik alkalommal, 2017-ben is meghirdeti a FIESZTA pályázatot. A pályázat a 2017. november 23-án tartandó Fiatal Informatikus Egészségügyi Szervező Találkozó kísérő programja.

Pályázni a három előre meghatározott téma egyikének kidolgozásával lehet. A díjazottak értékes tárgynyereményben részesülnek (fődíj: Apple iPhone7 32GB).

Témák

Elektronikus recept kiváltás lehetséges módjai.

Feladat: Jön az EESZT, jön az elektronikus recept! Ötletelj, gondolkodj kreatívan! Gyűjts össze minél több olyan lehetőséget, amelyek segíthetik az elektronikus recept kiváltását. Hogyan lehet a patikai gyógyszerkiadást gyorsítani úgy, hogy a kiadás folyamata a szakma szabályainak megfeleljen? Fontos, ne csak a tervezett magyar megoldásban gondolkodj!

Egészségügyi tartalomhitelesítés lehetőségei.

Feladat: Sokszor találkozni olyan egészséggel, egészségüggyel kapcsolatos cikkekkel, weboldalakkal, amelyek nem hitelesek vagy egyenesen félretájékoztatnak. Gondolkodj, elemezz! Egészségügyi tartalomhitelesítés lehetőségei és ezek összehasonlítása (mit, hogyan érdemes hitelesíteni, milyen módszerek vannak külföldön, ezeknek az előnye-hátránya, mi lehet az optimális megoldás; mire kell ennek kialakítása során odafigyelni).

Egészségügyi adatelemzés korlátok nélkül.

Feladat: Képzeld el, hogy létezik olyan számítógép, amelynek nincs tárhely vagy számítási kapacitás korlátja. Minden, a világban előforduló adat rendelkezésedre áll, bármilyen összefüggést vizsgálhatsz köztük. Légy kreatív, vázold fel, hogy milyen elemzéseket végeznél az egészségügy hatékonyabb, biztonságosabb, hatásosabb működése érdekében?

A pályázat beküldési határideje

2017.11.17. 17:17.

További információ

  • obsz.njszt.hu/site/ifi/fieszta/
  • Pályázattal kapcsolatos kérdéseket a fieszta.njsztatgmail.com e-mail címre várjuk.