Dékán

Üdvözlöm az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán! Látogasson el hozzánk személyesen vagy a honlapunkon keresztül, és ismerje meg intézményünk életét.

A legtöbben úgy tekintenek az Óbudai Egyetemre, mint a Budapesti Műszaki Főiskola (az idősebbek valószínűleg mint a Kandó vagy a Bánki) jogutódjára. Valóban, legfőbb erősségünk ma is a gyakorlatorientált alapképzés, melynek során hallgatóink az erős elméleti tananyag elsajátításán túl gyakorlati szakmai ismereteket és munkaerőpiaci tapasztalatokat szereznek, így a nálunk megszerzett diploma értékes ajánlólevél a munka világába.

Ugyanakkor az Óbudai Egyetem és annak Informatikai Kara az európai és hazai normáknak mindenben megfelelő egyetem. Oktatóink 67%-a rendelkezik tudományos minősítéssel, hallgatóink számára a teljes felsőfokú képzési rendszer bejárható a mesterképzésen át a doktori iskoláig. Alap- és alkalmazott kutatási tevékenységünk nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét, úgy a tudományos közlemények, mint a pályázati sikerek és a közvetlen vállalati megrendelések vonatkozásában. Fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, aktív résztvevői vagyunk Óbuda-Békásmegyer kulturális életének, és az informatikát testi fogyatékkal élők számára is oktatjuk.

A Neumann Kar, csakúgy mint az egész Óbudai Egyetem, büszke történelmére és hű kíván maradni elődei szelleméhez. Célunk továbbra is a gyakorlatorientált felsőfokú szakemberek magas minőségű képzése, melyet a XXI. században csak a nemzetközi tudományos közösségekbe beágyazva, a gazdasági és társadalmi környezettel szoros együttműködésben lehet megvalósítani.

Köszönöm megtisztelő érdeklődését Egyetemünk és Karunk iránt. Kérem, tanulmányozza honlapunkat, ahol a karról, tevékenységeinkről, hallgatóinkról, intézeteinkről, és munkatársainkról számos információt talál. Ha felkeltettük érdeklődését és Óbudán jár, látogasson meg minket személyesen is.

Molnár András, dékán

 

Frissítve: 2018.06.15