Tech

2017.05.08 - hétfő

Nyílt szemináriumot tart Dr. Cevat Şener, a Middle East Technical University (Ankara, Törökország) oktatója Big Data Processing címmel az Óbudai Egyetemen. A 2017. május 9-én tartott előadás ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott.

2017.04.05 - szerda

Az Óbudai Egyetem az első magyarországi felsőoktatási intézmény, amely állami támogatással vásárolt elektromos autót. A környezettudatos szemlélet elterjesztését az egyetemkiemelt feladatának tartja, hallgatói is számos innovatív környezetbarát műszaki megoldást fejlesztettek, fejlesztenek ki. A nemzetgazdasági miniszter által átadott elektromos autót a közlekedésen kívül oktatási célokra is használja az egyetem, a villamosmérnök hallgatók számára valós mérések végzését teszi lehetővé. Az eseményen több olyan környezettudatos hallgatói innovációt is bemutattak, amelyek szakmai versenyeken, pályázatokon elismerésben részesültek.

2017.04.05 - szerda

Újszerű megoldást találtak az Óbudai Egyetem mérnökei a látássérültek akadálymenetes közlekedésének biztosítására. Elektromos érzékelővel ellátott vakbotot fejlesztettek ki, amely egy speciális vezetőcsíkot követve hangjelzéssel vagy rezgéssel segíti a vakok és gyengénlátók tájékozódását. A rendszert sikeresen tesztelték, amely jelenleg szabadalmaztatási eljárás alatt van.

2017.03.22 - szerda
A Full-stack fejlesztés című előadássorozatunk második előadását Szabó-Resch Miklós Zsolt, ügyvivő szakértő tartotta, aki többek között a Kockanap programozási versenyek szervezői kihívásaira és a motivációkra világított rá.
2016.11.14 - hétfő

Az ICT területen a világ egyik legnagyobb vállalata a kínai Huawei, 2008-ban indította útjára a Telecom Seeds for the Future programját.

2016.10.24 - hétfő

Az országban elsőként az Óbudai Egyetem vezeti be idén ősztől teljes körűen, az oktatók és hallgatók számára is hozzáférhető módon, az oktatást és a tanulást egyaránt segítő MATLAB® szoftvert. A MATLAB egy széles körben használt mérnöki és matematikai rendszer, amelyet a világ TOP 25 egyeteméből 24 a teljes intézményre kiterjedő konstrukcióban használ. Ezeket a feltételeket teremti most meg hallgatói és oktatói számára az Óbudai Egyetem, hazai viszonylatban élenjáró módon, ezzel is emelve az intézményben folyó oktatás színvonalát.

2016.10.07 - péntek

Karunk diákja, Tóth Géza, "Biztonsági kiegészítések szolgáltatás orientált architektúrák Enterprise Service Bus-on keresztüli kommunikációjához" c. MSc szakdolgozatával első díjat nyert a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület szakdolgozat pályázatán. A képeken a díjátadó ünnepség látható. A díjat a Herendi Porcelán Manufaktúra Zrt. ajánlotta föl a pályázóknak, egy gyönyörű porcelán bagoly.

2016.06.28 - kedd

Az Óbudai Egyetem Neumann Kar HÖK az ISACA (Information Systems Audit and Control Association = az informatikai ellenőrök világszervezete) Academic Advocate Programja tiszteletére tanulmányi versenyt szervezett 2016. április 29-én.

2016.01.18 - hétfő

Az Alkalmazott Informatikai Intézet az őszi félévekben hagyományosan megrendezi a mérnök informatikus hallgatók között a vizuális alkalmazásfejlesztési versenyét.

2015.12.16 - szerda

Idén is megrendezésre került az egyre nagyobb sikernek örvendő Kockanap, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar megrendezésében. A rendezvény egy 24 órán át tartó programozási verseny, ahol csapatokba szerveződött barátok és hallgatótársak mérik össze programozói tudásukat.

Oldalak