Fooldal

MAGYARORSZÁG ELSŐ ÜZLETI AI KÉPZÉSE

MI A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA?

A mesterséges intelligencia (artificial intelligence – AI) jövőt formáló hatása megkérdőjelezhetetlen. Használata az elkövetkezendő évtizedekben kikerülhetetlen lesz, mivel a mesterséges intelligencia fejlődése hatással van az iparágakra és a társadalom egészére. Hazánk gazdasági előremenete függ attól, hogy milyen sebességgel tud reagálni a 21. század technológiai kihívásaira, milyen gyorsan képes adaptálni, integrálni az új technológiákat. Az Óbudai Egyetem – speciális képzési platformjának keretében, a vállalati szféra bevonásával, igazodva az intézmény rektori stratégiájához és a hazai „Magyarország 2020-2030 – Mesterséges Intelligencia Stratégiájához” – létrehozza a Mesterséges Intelligencia – Artificial Intelligence Akadémiát (röviden AI Akadémiát), mely – a mesterséges intelligencia témakörben – nyílt képzési teret kíván biztosítani vállalatoknak és magánszemélyeknek egyaránt.

RÓLUNK

Az Óbudai Egyetem és az oktatásban együttműködő partnerei dinamikus, gyakorlatorientált oktatási módszerekkel biztosítanak azonnal hasznosítható, naprakész a résztvevők számára. A program célja, hogy megismertesse, elterjessze a mesterséges intelligencia felhasználásának lehetőségeit, az AI-rendszerek alkalmazásának legmodernebb technológiáit, melyen keresztül érvényesülhetnek a széles körű társadalmi és gazdasági előnyök. Az Egyetem a program megvalósítását, a Neuron Solutions Kft-vel közösen, nyílt ökoszisztémában végzi, remélve, hogy a jövőben további vállalati partnerek fognak bekapcsolódni a kezdeményezésbe mind témajavaslati, mind oktatói oldalon, mind pedig igénytámasztóként.

A Neuron Solutions hazai tulajdonú vállalkozás, melynek elsődleges profilja az AI szélesebb körű elterjesztése, üzleti célú alkalmazásának elősegítése, amelynek része a kiterjedt MI oktatási tevékenység. Az Egyetem és a vállalat által készített tananyagok mellé olyan oktatókat biztosítunk, akik szenvedélyesen rajonganak a mesterséges intelligencia iránt, több 10 éves masszív szakmai tapasztalattal rendelkeznek a mesterséges intelligencia üzleti és társadalmi hasznosítása, az adattudomány, az üzleti adminisztráció, a filozófia területén is. A képzéseken technológiai innovátorok, üzleti vezetők, a piaci szegmensből érkező oktatók tartják előadásaikat a legújabb technológiai fejlesztésekről.

KINEK AJÁNLJUK


Cégeknek

melyek lépést akarnak tartani a modern, gyors ütemben változó technológiai trendekkel, szeretik a kihívásokat, szeretnének megújulni, újítani, stratégiai-üzleti céljaik között szerepel a munkaerő folyamatos továbbképzése.

Vezetőknek
szakembereknek

akik el szeretnék mélyíteni ismereteiket a mesterséges intelligencia üzleti célú felhasználásával kapcsolatosan, céljuk a tudásuk gyarapítása, fejlesztése.


Magánszemélyeknek

akik érdeklődnek a mesterséges intelligencia felhasználási alternatívái iránt, kíváncsiak, hogy milyen előnyökkel jár az alkalmazása, milyen megoldásokat kínál egy-egy problémára.


Hallgatóknak

akik a hazai felsőoktatásban képzésük keretein túlmenően el kívánnak mélyülni az AI technológiákban.

OKTATÓINK

Kovács Gyula

Neuron Solutions
társalapító, ügyvezető

Végzettségét tekintve villamosmérnök és közgazdász. 20 éves mérnöki és vezetői tapasztalattal rendelkezik. Az ügyvezetői feladatok ellátása mellett MI projekteket vezet és mind technológiai, mind üzleti célú MI oktatásokat tart.

Kulcsár Fruzsina

Neuron Solutions
MI fejlesztő

Alkalmazott matematikából végzett mesterszakot. Ezzel párhuzamosan már tanulmányai során kidolgozott és oktatott MI tananyagokat az Óbudai Egyetemen. A Neuron Solutions kötelékében is oktat MI technológiákat, amellett, hogy projektekben vesz részt.

Damsa Andrej

Neuron Solutions
MI tanácsadó

Kognitív pszichológus végzettségű, jelenleg doktorandusz. Pszichológiai ismeretei mellett képzett adattudós. A Neuron Solutions-ben tanácsadási és rendszerfejlesztési projekteket vezet, emellett MI technológiákat oktat.

Képzési modulok

ÖSSZESEN 80 ÓRA ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI ÓRA, 4 ÓRÁS BLOKKOKBAN

BEVEZETŐ MODULOKOKTÓBER 9-13 (4 ÓRA OKTATÁS / NAP)

 1. Általános MI bevezető
 2. Az MI történeti áttekintése, fogalmai és paradigmái
 3. Az MI üzleti hatásai és főbb felhasználási területei
 4. Az MI ökoszisztéma és a technológia hozzáférhetősége
 5. Adatalapú működés, szervezeti bevezetés és agilis projektmenedzsment

ÖSSZESEN 20 óra

TECHNOLÓGIAI ESZKÖZTÁROKTÓBER 24-30 (4 ÓRA OKTATÁS / NAP)

 1. Adattárolás és adatmenedzsment
 2. Adatvizualizáció és feltáró elemzés
 3. MI technológia I. – Klasszikus gépi tanulási elárások
 4. MI technológia II. – Mélytanulási elárások
 5. MI technológia III. – Generatív MI
  (A képgenerálástól a ChatGPT-ig)

ÖSSZESEN 20 óra

ALKALMAZÁS 1NOVEMBER 20-24 (4 ÓRA OKTATÁS / NAP)

 1. Iparági MI – Értékesítés, marketing és ajánlórendszerek
 2. Iparági MI – HR és robotizált folyamatautomatizálás
 3. Iparági MI – Ügyfélszolgálat, természetes nyelvfeldolgozás és nagy nyelvi modellek
 4. Iparági MI – Gyártás és minőségellenőrzés (gépi látás)
 5. Gyakorlat és projektmunka

ÖSSZESEN 20 óra

ALKALMAZÁS 2DECEMBER 18-22 (4 ÓRA OKTATÁS / NAP)

 1. Iparági MI – Ellátásilánc-menedzsment, beszerzés és logisztika
 2. Iparági MI – Pénzügyi elemzések és előrejelzések
 3. Iparági MI – Kutatás-fejlesztési folyamatok támogatása
 4. Iparági MI – Informatikai és infokommunikációs technológiák
 5. Gyakorlat és projektmunka

ÖSSZESEN 20 óra

A képzés ára 1 075 000 Ft
(E – ELŐADÁS, GY – GYAKORLAT)

ELÉRHETŐSÉGEINK

1034 Budapest, Bécsi út 96/B

aiakademia@uni-obuda.hu

+36 1 666 5520

Minden jog fenntartva! – Óbudai Egyetem © – 2023