Kooperatív képzés

Az országban elsőként, 1995-ben vezettük be informatika szakterületen a kooperatív képzést a közel végzős hallgatóink számára, mely az Egyetem nappali alapképzéséhez kapcsolódó (záróvizsgát megelőző) önkéntes, kiegészítő gyakorlati modult jelent. Ennek keretében hallgatóink külső intézményeknél, cégeknél (az informatika gyakorlati művelőinél) szereznek hasznos szakmai ismereteket és részt vesznek komplex informatikai mérnöki feladatok megoldásában. A képzés részeként a hallgató témájában szakmai gyakorlatához illeszkedő szakdolgozatot készít, valamint Egyetemünkön kiegészítő szakmai modult (tantárgycsoportot) hallgat, majd a képzési félévet/évet követően teszi le záróvizsgáját.

A kooperatív képzést a nappali tagozatos alap- és mester szakos informatikus mérnök hallgatók választhatják, a pontos feltételeket a megfelelő tantervek szabályozzák.

A kooperatív képzés egy hivatalos megállapodásban rögzített hármas együttműködés a Hallgató, az Egyetem és a Partnercégek között.


A kooperatív képzés előnyei a hallgatók számára:

  • minimum 5 hónapig tartó kooperatív szakmai gyakorlat, magas szintű szaktudás megszerzésének a lehetőségével,
  • választható kreditekbe való beszámítás,
  • a mindenkori minibálbért meghaladó ösztöndíj,
  • szakdolgozat valós témából és konzultációs partneri segítség,
  • elhelyezkedési lehetőség.

Hallgatók számára további információ a jelentkezéssel kapcsolatban ide kattintva érhető elPartnercégeink listája

Aktuális képzési ajánlatokA kooperatív képzés előnyei a cégek számára:

  • Közvetlenül kapcsolatba léphetnek mérnökinformatikus és üzemmérnök-informatikus hallgatóinkkal és közvetlenül vonzóvá tehetik számukra cégüket, ez kiváló lehetőséget nyújt informatikus szakember bázisuk fejlesztéséhez.
  • Az alapképzésben résztvevő hallgatóink 5, 10 vagy 15 hónapot (heti 2, 3 vagy 4 munkanapot) töltenek a partnercégnél és vesznek részt annak tevékenységében.
  • Hallgatóink az egyetemi oktatásuk és a cégnél megszerzett kiegészítő ismereteik birtokában hasznos tevékenységet folytatnak a parnercégnél.
  • Végzős hallgatóink szakmai felkészültségét megismerve észrevételeikkel, visszajelzéseikkel hozzájárulhatnak a képzés színvonalának emeléséhez.
  • Kedvező finanszírozással találnak maguknak jó szakembereket.

Cégek számára további információ az együttműködéssel kapcsolatban ide kattintva érhető elAktuális események, hírek

Kooperatív Délután a Neumann János Informatikai Karon

Kooperatív délután köszöntő A videóban látható prezentáció letöltéseKapcsolat:Dr. György Anna: gyorgy.anna{kukac}nik.uni-obuda.hu Avaya A videóban látható prezentáció letöltéseKapcsolat:Vass György: vass{kukac}avaya.com OTP ...
Bővebben