Kooperatív képzés (BProf, BSc, MSc)

Az országban elsőként, 1995-ben vezettük be informatika szakterületen a kooperatív képzést a közel végzős hallgatóink számára, mely az Egyetem nappali alapképzéséhez kapcsolódó (záróvizsgát megelőző) önkéntes, kiegészítő gyakorlati modult jelent. Ennek keretében hallgatóink külső intézményeknél, cégeknél (az informatika gyakorlati művelőinél) szereznek hasznos szakmai ismereteket és részt vesznek komplex informatikai mérnöki feladatok megoldásában. A képzés részeként a hallgató témájában szakmai gyakorlatához illeszkedő szakdolgozatot készít, valamint Egyetemünkön kiegészítő szakmai modult (tantárgycsoportot) hallgat, majd a képzési félévet/évet követően teszi le záróvizsgáját.

A kooperatív képzést a nappali tagozatos alap- és mester szakos informatikus mérnök hallgatók választhatják, a pontos feltételeket a megfelelő tantervek szabályozzák.

A kooperatív képzés egy hivatalos megállapodásban rögzített hármas együttműködés a Hallgató, az Egyetem és a Partnercégek között.


A kooperatív képzés előnyei a hallgatók számára:

  • legalább 5 hónapig tartó kooperatív szakmai gyakorlat, magas szintű szaktudás megszerzésének a lehetőségével,
  • a gyakornoki tevékenységért krediteket lehet szerezni,
  • gyakornoki fizetésnek megfelelő juttatás,
  • szakdolgozat témaválasztásához és megírásához esélyes külső (ipari) konzultációs partneri segítség,
  • elhelyezkedési lehetőség.

Hallgatók számára további információ a jelentkezéssel kapcsolatban ide kattintva érhető elAktuális képzési ajánlatokA kooperatív képzés előnyei a cégek számára:

  • Az alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatóink 5 vagy 10 hónapot (heti 2, 3 vagy 4 munkanapot) töltenek a partnercégnél és gyakornokként részt vesznek tevékenységükben.
  • Kiváló lehetőséget nyújt informatikus szakember bázisuk fejlesztéséhez kedvező pénzügyi körülmények között.
  • Hozzájárul a Cégük és az Egyetemi kapcsolatának elmélyítéséhez és kiszélesítéséhez.

Cégek számára további információ az együttműködéssel kapcsolatban ide kattintva érhető elAktuális események, hírek

Kooperatív Délután a Neumann János Informatikai Kar hallgatóinak 2023

Mindenkit sok szeretettel várunk "Kooperatív délután" rendezvényünkön, ahol a kooperatív képzésben részt vevő partnereink fognak bemutatkozni és ismertetni azt, milyen ...
Bővebben

Kooperatív Délután a Neumann János Informatikai Karon 2022

Kooperatív délután köszöntő Kapcsolat:Dr. György Anna: gyorgy.anna{kukac}nik.uni-obuda.hu Beyond Avaya ASH ...
Bővebben

Kooperatív Délután a Neumann János Informatikai Karon 2020

Kooperatív délután köszöntő A videóban látható prezentáció letöltéseKapcsolat:Dr. György Anna: gyorgy.anna{kukac}nik.uni-obuda.hu Avaya A videóban látható prezentáció letöltéseKapcsolat:Vass György: vass{kukac}avaya.com OTP ...
Bővebben