2017/2018. tanév előtti specializációk Mérnökinformatikus (BSc)

Beágyazott és mobil informatikai rendszerek

Amennyiben a beágyazott és mobil informatikai rendszerek szakirányt választod, akkor olyan szakemberré válsz, aki hatékonyan képes programtervezési, hardverközeli programozási, program-applikációs (meglévő eljárások adaptációja egy céleszközre), illetve tesztelési feladatok elvégzésére. Az oktatásba épített csapatmunkák révén gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz, ami felkészít az ipari környezetben történő munkavégzésre. A szakirányon részt vehetsz számos innovatív projektben, mint például speciális mobilalkalmazások fejlesztése, vagy autonóm robotok készítése.

Informatikai biztonság és szolgáltatás

A szakirány azokat a hallgatókat várja, akik érdeklődnek a számítógépek, a számítógépes hálózatok, az adatközpontok, az operációs rendszerek és informatikai szolgáltatások biztonságos működésének mélyebb megismerése iránt és kedvet éreznek a különböző vállalati integrált biztonsági és menedzsment megoldások megismerésére. A szakirányon megszerzett ismeretek jó belépési lehetőséget biztosítanak bármely közép- illetve nagyvállalat, bank, biztosító, informatikai szolgáltató széleskörű informatikai biztonsági, informatikai szolgáltatás menedzsment ismereteket igényelő munkaköreibe.

Intelligens mérnöki rendszerek

A szakirány célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek a korszerű mérnöki-informatikai fejlesztő technológiákkal (pl. MATLAB, OpenCV), valamint a képfeldolgozási, gépi látási rendszerek készítésével és az ehhez szükséges elméleti és gyakorlati alapokkal. A 3 szemeszter alatt a hallgatók csoportszervezésű projektekben készítenek el 1-1 összetett alkalmazást. A szakirányt olyan ambiciózus hallgatóknak ajánljuk, akik kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy nagy lelkesedéssel és szorgalommal, eredményekkel kecsegtető alkalmazás-fejlesztői munkát végezzenek és ennek gyümölcseit országos versenyeken és más tudományos konferenciákon bemutassák; a későbbiekben pedig itthon vagy külföldön folytassák tanulmányaikat. A szakirány hallgatói az elmúlt évtizedben 9 első, 8 második és 7 harmadik díjat nyertek az Országos Tudományos Diákköri versenyeken.

Szoftvertechnológiai rendszerek

Ha a szoftvertechnológiai rendszerek szakirányt választod, akkor olyan szakemberré válsz, aki közepes és nagy szoftverrendszerek fejlesztéséhez szükséges elméleti ismeretekkel és gyakorlati tudással rendelkezik, és azokat sikeresen alkalmazni is tudja. Megismered a modern szoftverfejlesztés és szoftvertechnológia elveit, módszereit és fejlesztő eszközeit. Ezen túlmenően az oktatásba épített projekt-munkák révén gyakorlati tapasztalatot is szerezhetsz, ami felkészít a céges környezetben történő szoftverfejlesztésre.

Vállalati információs rendszerek

szakirányt választod, akkor olyan szakemberré válsz, aki a „business technology” szemléletmód alapján képes vállalati információs rendszerek modellezésére, elemzésére, folyamatalapú funkcionális és fizikai tervezésére, létrehozására, szoftverfejlesztési metodikák, illetve „enterprise modeller” típusú eszközök segítségével. Megismered és megtanulod – a főként a bankoknál és biztosítóknál használatos – vállalati információs rendszerek integrálását, telepítését, üzemeltetését és működésének monitorozását.