Támogatóink

Kihelyezett ipari tanszékek


Deutsche Telekom IT csoport

Deutsche Telekom Csoport IT Kihelyezett Tanszék
(Kiberfizikai Rendszerek Intézet)

A Deutsche Telekom IT Solutions Magyarország legnagyobb ICT-munkaadója, a Deutsche Telekom Csoport tagja.

Több mint 4500 kollégánk a legmodernebb technológiák használatával nyújtja az informatikai és telekommunikációs szolgáltatások széles portfólióját.

Felsőoktatási intézményekkel zajló együttműködéseink során fontos, hogy az elméleti mellett a gyakorlati tapasztalatok szerzését is elősegítsük.

Az Óbudai Egyetem mérnökinformatikus képzésén belül a Big data és az üzleti intelligencia témái kapcsán lehet velünk találkozni.

Azért, hogy közelebb hozzuk a diákokat a munka világához, szerveztünk már irodalátogatást hallgatók egy csoportjának. A minket meglátogató diákok közül azóta többen is nálunk dolgoznak gyakornoki pozíciókban.

Kézzelfogható eredménye is van az egyetemmel közös munkánknak: az egyetem Bécsi úti Campusának új Wi-Fi hálózata a DT-ITS finanszírozásában épült ki.

 

evosoft Hungary Kft.

evosoft kutatás és fejlesztés Kihelyezett Tanszék
(Szoftvertervezés és -fejlesztés Intézet)

Az evosoft Hungary Kft. mára Magyarország egyik legmeghatározóbb, legstabilabb és legsokoldalúbb szoftverfejlesztő vállalata lett, amely az egyik legnagyobb európai mérnöki-technológiai konszern, a Siemens Advanta része. Több mint 1800 főnek biztosítanak munkát három hazai nagyvárosban, Budapesten, Miskolcon és Szegeden.

A vállalat az elmúlt években aktívan bekapcsolódott az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar oktatási tevékenységébe, a mérnökinformatikus BSc képzés programozás törzstárgyain kollégáik laborfoglalkozásokat vezettek, előadásokat tartottak, és kifejezetten a szoftvertervezés és -fejlesztés, valamint a szoftvertechnológia területéhez kötődő oktatási feladatokban vállaltak aktív szerepet.

Nokia

Nokia Kihelyezett Tanszék
(Biomatika és Alkalmazott Mesterséges Intelligencia Intézet)

MEDICOR & MediKlaszter

Orvostechnikai Ipari Tanszék
(Biomatika és Alkalmazott Mesterséges Intelligencia Intézet)

Kiemelt partnereink

Robert Bosch Kft.

Jövőbemutató stratégiai együttműködési megállapodás született 2021 nyarán a Robert Bosch Kft. és az Óbudai Egyetem között. Az ipari és oktatási kooperáció célja a közös, magas színvonalú kutatási és oktatási tevékenység megvalósítása az egyetemen. A kooperáció létrejötte óta a cég több fejlesztést és projektet is létrehozott az intézményben. Az Óbudai Egyetem és a Bosch együttműködésének egyik pillére a közös kutatás-fejlesztés, ami elsősorban olyan jövőt formáló megoldásokra fókuszál.

Huawei Technologies Hungary Kft.

A több mint 170 országban jelen levő, legnagyobb kínai magánvállalat, a Huawei Technologies termékeit és szolgáltatásait a világ népességének közel egyharmada használja. A vállalat 23 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte. A vállalatcsoport Kínán kívüli legnagyobb logisztikai és gyártási bázisát – összefoglaló nevén Huawei Európai Ellátó Központ – Magyarországon működteti, több mint 2000 embernek biztosítva munkát. A Huawei és az Óbuda Egyetem közös munkája hosszú évekre tekint vissza, és számos eredményt mutatott fel, különös tekintettel a tudás- és képességtranszferre.

További támogatóink