Origó Nyelvvizsga az Óbudai Egyetemen

email: language{kukac}uni-obuda.hu

Az Origó államilag elismert, kétnyelvű vizsgarendszer, amely a felvételi eljárásban többletpontot ér, Magyarországon mindenütt elfogadott, diplomakiváltáshoz és munkavállaláshoz egyaránt megfelelő. Az Origó vizsgarendszer megbízhatóságának, a vizsgaalkalmak gyakoriságának köszönhetően a cég 2015-ben visszaszerezte piacvezető szerepét.
Az ország legrégebbi és legnagyobb nyelvtudás-mérési tapasztalattal rendelkező intézményeként küldetésének tekinti a hiteles nyelvtudás-mérés értékeinek megőrzését. Stratégiai célkitűzése, hogy vizsgaközpontként megőrizze piacvezető pozícióját, valamint folyamatosan megújulva, innovatív módszerek kifejlesztésével szolgálja vizsgázóit.

MIÉRT VÁLASZD AZ ORIGÓ NYELVVIZSGÁT?

 • Nyelvvizsgáink államilag akkreditáltak
 • Közel 30 nyelvből vizsgázhatsz
 • Több nyelvből saját készítésű kiadványainkból készülhetsz fel
 • A vizsgafeladatok kiszámíthatóak
 • Az írásbeli vizsga minden feladatánál (olvasott szöveg értése, levélírás, fordítás idegen nyelvről magyarra) szabadon használható egy- vagy kétnyelvű szótár.
 • A nyelvvizsga szóbeli és írásbeli része külön is letehető. A külön letett két vizsgarész egyenértékű az együtt letett komplex nyelvvizsgával.

A kétnyelvű szóbeli és írásbeli vizsga rövid leírása:

‘Szóbeli’ vizsgák (bizottság előtti rész) körülbelüli időtartama:

 • B1 (alapfok) szinten 10 perc (= általános társalgás + képleírás + szituáció),
 • B2 (középfok) szinten 15 perc (= általános társalgás + képleírás + szituáció),
 • C1 (felsőfok) szinten 20 perc (= általános társalgás + képleírás + hallott magyar szöveg összefoglalása idegen nyelven + szituáció).

A hallásértési feladat a szóbeli vizsga része, ennek során a vizsgázó mindhárom szinten minden szöveget háromszor hallgathat meg, és magyar nyelvű kérdésekre magyar nyelvű válaszokat kell írnia.

Az ‘Írásbeli’ vizsgák időtartama:

 • B1 szinten 90 perc;
 • B2 szinten 180 perc;
 • C1 szinten 240 perc.

Tegye próbára magát, és oldja meg az ORIGÓ írásbeli mintafeladatait (megoldással).

AZ ORIGÓ KÉTNYELVŰ NYELVVIZSGARENDSZER

A jelenlegi vizsgarendszerünkben mért idegennyelv-tudás fogalma a legújabb alkalmazott nyelvészeti kutatások megállapításai, a kommunikatív nyelvoktatás megváltozott célkitűzései, az Európa Tanács nagyszabású idegennyelv-tanítási és vizsgáztatási projektjének ajánlásai és a nyelvvizsga-bizonyítványok felhasználóinak részletes igény-és szükségelemzése alapján alakult ki.

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum az ALTE (Európai Nyelvvizsgáztatók Szövetsége) rendes tagja és elfogadja az ALTE által meghatározott (Közös Európai Referenciakeretre támaszkodó) kommunikatív kompetencia-felfogást.


Általános nyelvi anyagú, egynyelvű Origó nyelvvizsgarendszerünk keretében magyar mint idegen nyelvből jelenleg A2 (nem akkreditált), B1B2 és C1 szinten tehetsz vizsgát.

You can currently take Hungarian as a foreign language exams at A2 (non-accredited), B1, B2 and C1 level in our monolingual, general language Origó language examination system.


VIZSGANAPTÁR

2021-es vizsganaptár

2022-es vizsganaptár

HOGYAN TUDOK NYELVVIZSGÁRA JELENTKEZNI?

Az ORIGÓ nyelvvizsgára jelentkezni kizárólag online lehet. Online jelentkezésre csak a Vizsgaközpont erre a célra kialakított elektronikus felületén keresztül van lehetőség (http://www.onyc.hu)

Vizsgaszabályzatunkat itt tudod elolvasni.

VIZSGADÍJAK:

Aktuális díjszabásunkért kattints ide.

A VIZSGADÍJAT TÖBBFÉLEKÉPPEN IS BEFIZETHETED:

1. Bankkártyával az online vizsgajelentkezés során vagy a vizsgafiókodban
2. ÁtutalássalSzámlaszámunk: OTP 11708049-20000844-00000000 (kérjük, figyeljetek a bankszámlaszám helyességére, ellenkező esetben a jelentkezés meghiúsulhat)
Kedvezményezett: ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.
Közlemény rovat: az e-mailben kapott ötjegyű online kód, neved, születési időd
3. OTP-fiókban közvetlenül a számlánkraSzámlaszámunk: OTP 11708049-20000844-00000000 (kérjük, figyeljetek a bankszámlaszám helyességére, ellenkező esetben a jelentkezés meghiúsulhat)
Közlemény rovatba: az e-mailben kapott ötjegyű online kód, neved, születési időd

Vizsgaszabályzatunk 4.10 pontja szerint a Vizsgaközpont a befizetett vizsgadíjról számlát állít ki. A számlán szereplő vevőadatokat a jelentkezés során kell megadni.

Ha a jelentkezés során nem adsz meg eltérő számlázási adatokat, a számla automatikusan a nevedre és címedre kerül kiállításra, amit a vizsgázói fiókodból tudsz letölteni az első vizsgát követően.

A számlán szereplő vevőadatok módosítására a jelentkezés befejezését követően (ld. 4. § 4.6) nincs semmilyen lehetőség.

ESÉLYEGYENLŐSÉG

A fogyatékkal élők jelentkezéskor (orvosi szakvéleményt is mellékelve) kérhetik a vizsga könnyítését. Az esélyegyenlőség biztosításának feltételeiről részletesebben vizsgaszabályzatunkban olvashatsz.

KOMPLEX ÉRTÉKELÉS

A komplex értékelés lényege az, hogy amennyiben az írásbeli és a szóbeli nyelvvizsgán is eléred a készségenként szükséges 40%-ot, akkor a gyengébben sikerült fél vizsgádat kompenzálhatod egy erősebb másik féllel, ha a szóbelin és írásbelin mutatott teljesítményed átlaga eléri a 60%-ot. Részletek IDE kattintva olvashatók.

HASZNOS LINKEK

https://www.onyc.hu/mintafeladatok

https://www.onyc.hu/gyakorlofeladatok

https://www.onyc.hu/tippek-a-sikeres-vizsgahoz

https://www.onyc.hu/kiadvanyok