Alumni

Kedves Végzett Hallgatónk!

Köszöntjük Önt az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar (NIK) Alumni közösségének oldalán! A platform létrehozásával célunk, hogy az aktív egyetemi évek után is szoros kapcsolatot ápolhassunk végzett hallgatóinkkal. Szeretnénk, hogy Ön is csatlakozzon, ez által részesüljön Alumni közösségünk számos előnyéből!
Büszkék lennénk, ha minden, Karunkon végzett hallgatónk tagja lenne Alumni bázisunknak, egyúttal szakmai és tudományos kapcsolatokat építhetnénk ki Önökkel.

Csatlakozás

A tagsággal lehetősége nyílik régi ismerőseit felkeresni, szakmai kapcsolatokat építeni vagy akár a csoport által szervezett találkozókról, rendezvényekről értesülni. Fontos számunkra, hogy a jelenlegi és jövőbeli alumnusaink a kari közösség tagjainak érezzék magukat a diplomaszerzés után is. Ennek biztosítására több platformon is létrejött a NIK Alumni csoport.
Jelenleg Facebook-on és LinkedIn-en is elérhető a folyamatosan bővülő Alumni bázis, ahová várjuk csatlakozni vágyó új tagjainkat!

A NIK már több mint egy évtizede (intézményi elődei pedig több mint 50 éve) nyújt színvonalas oktatást informatikus hallgatóinak, ezzel jelentős méretű szakembert biztosítva a munkaerőpiac számára. Célunk a közösség létrehozásával, hogy össze tudjuk tartani ezt a szaktudással rendelkező réteget és lehetőséget nyújtsunk nekik a kapcsolatépítésre. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy volt hallgatóink kapcsolatban maradjanak egymással és a Karral is. Célunk, hogy értesüljenek a legfrissebb egyetemi hírekről, eseményekről, szakmai projektekről és vállalati lehetőségekről.

Az elmúlt években egyre nő az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának népszerűsége. Jelenleg alapképzések, illetve számos mesterképzések  közül, valamint szakirányú továbbképzések közül is választhatnak a Karra jelentkezők. 2023-ban több mint kétezren adták be jelentkezésüket a NIK-re és közel 800 hallgató nyert felvételt. A folyamatosan növekvő hallgatói létszám miatt napról napra fontosabbá válik egy olyan Alumni közösség megépülése, ahová már tanulmányaik alatt is csatlakozhatnak hallgatóink és különféle szakmai lehetőségekhez juthatnak, melyek a későbbi karrierjük előmozdításához is szervesen hozzájárulnak, illetve előnybe kerülnek társaik tapasztalataiból tanulva.

Miért jó a NIK Alumni Közösségéhez tartozni?

Egy széleskörű Alumni bázis megépítése sok lehetőséget rejt magában. Platformot biztosít olyan lehetőségek megismeréséhez, kapcsolatok kiépítéséhez, ami exkluzív közönséget ér el. Ezek elősegíthetik volt és jelenlegi hallgatóink szakmai előmenetelét. A közösségen keresztül tagjaink tájékozódhatnak különböző projektekről, együttműködésekről, fejlesztési és innovációs irányokról, illetve akár más tagokkal közösen, vagy az intézménnyel együttműködve részt vehetnek a szakmai élet aktualitásaiban.

Együttműködési lehetőségek

NIK-ALUMNI-egyuttmukodes

NÖRD – Neumann ÖRegDiák Találkozó

Neumann Öregdiák Találkozó célja az Alumni építés, illetve, hogy a volt hallgatók és oktatók egy kötetlen délután keretében feleleveníthessék az egyetemi éveket, építhessék személyes és szakmai kapcsolataikat.

Alumni koordinátor

Felmerülő kérdések esetén Alumni koordinátorunkat lehet keresni:
Ramirez Sarolta