Támogatottjaink

ECDL (fogyatékossággal élők számára)

A fogyatékossággal élők integrációjának egyik legfontosabb feltétele az informatikai írástudás.

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Neumann János Informatikai Kar (NIK) Kiberfizikai Rendszerek Intézet (KRI) szervezésében 20 éve folyamatosan tart az érzékszervi fogyatékossággal élők informatikai felkészítése. A fejlesztő laboratóriumi hátteret, valamint a szükséges anyagi forrásokat az ÓE, az ÓE NIK folyamatosan saját kereteiből biztosítja. Korábbi időszakban a Magyar Számítástechnika az Ifjúságért Alapítvány is finanszírozta.

A program szakmai felügyeletét a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság látja el és az ECDL vizsgakártyákat is térítésmentesen bocsátja rendelkezésre.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, a kormányzat támogatásával, díjmentesen lehet beszerezni az ország licenc program keretében a JAWS for Windows képernyőolvasót, továbbá a MAGic és a ZoomText képernyőnagyító szoftverek ingyenes használatára van lehetőség.

További céljaink: a távoktatás jellegű képzés kibővítése és áttérés az online vizsgáztató rendszerre. Az oktatás szakmai alapjainak optimalizálása, a változó körülmények, feltételekhez való alkalmazkodás, az ehhez kapcsolódó oktatási módszertan tovább fejlesztése.