Kutatás

Jó tanítás csak ott folyhat, ahol él a kutatás szelleme, az igazságok lelkes, pártatlan szeretete.

Szent-Györgyi Albert

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara (ÓE-NIK) oktatói, kutatói és további munkatársai kiterjedt és eredményes kutatási, fejlesztési és innovációs (K+F+I) tevékenységet végeznek.

A Kar K+F+I küldetése:

- az ÓE-NIK kutató-fejlesztői kompetenciáival és infrastruktúrájával (és az Óbuda Egyetem más szervezeti egységeivel szoros együttműködésben) a hazai és nemzetközi gazdasági szereplők piaci sikerességének támogatása

- stratégiai területeken célzott alapkutatási tevékenység folytatása

E célok realizálása érdekében az ÓE-NIK tudatos fejleszti a kutatói humán erőforrását, bevonja a hallgatókkal kutatási projektekbe, folyamatosan fejleszti a kutatási infrastruktúráját.

Tudományos műhelyek

Tudományos műhelyek

A K+F+I tevékenység a Kutatóközpontokban folyik, Drón technológiával, GPGPU programozással, Élettani szabályozásokkal és Bio-technológiával, kapcsolatosan.

Publikációk

Publikációk

A Kar nagy hangsúlyt fektet tudományos tevékenységének publikálására is. A teljes munkaidőben foglalkoztatott oktatók, kutatók publikációs tevékenysége itt érhető el.

Tudományos kapcsolatok

Tudományos kapcsolatok

A Kar munkatársai az elmúlt években aktív szerepet játszottak a nemzetközi és hazai tudományos életben. Sokan tagjai nemzetközi szakmai szervezeteknek; kiemelkedő tevékenységet folytattak nemzetközi és hazai konferenciák szervezésében, kiadványok szerkesztésében, nemzetközi folyóiratok szerkesztőbizottsági tagjaiként.

K+F+I projektek

K+F+I projektek

A projektek részletes adatai az Óbudai Egyetem Innovációs igazgatóságának oldalán (http://www.oe-innovation.hu/palyazati-projektek/) olvashatók.