Hungarian Software Testing Forum ingyenes részvételi lehetőség

A Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület (Hungarian Testing Board) mint az International Software Testing Qualifications Board, azaz röviden ISTQB kizárólagos magyarországi tagszervezete, 2007-es fennállása óta több ezer, többségében fiatal magyar informatikus szakembernek, a világon vezető nemzetközi módszertan szerinti képesítés megszerzését tette lehetővé.

A színvonalas oktatás támogatása és vizsgáztatás mellett egyesületünk legfőbb célja a szoftvertesztelésnek, mint a szoftverminőség szempontjából kritikus tevékenységnek, illetve szakmának a hazai elfogadtatása, a szoftvertesztelői közösség építése. Ezen cél elérése érdekében többek között rendszeresen szervezünk nemzetközi konferenciákat, illetve országszerte szakmai találkozókat, workshopokat, meetup rendezvényeket.

Egyik további lépésként szeretnénk a szoftverminőség, a szoftveteresztelés terültén a hazai felsőoktatási intézményekben aktív, kiemelkedően tehetséges diákokat felkarolni, egyúttallehetőséget biztosítani számukra, hogy bejussanak a „nemzetközi vérkeringésbe“, színvonalas nemzetközi konferenciákon bővíthessék tudásukat – akár előadóként is.

A Hungarian Testing Board, röviden HTB, 2022-ben immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg saját nemzetközi szakkonferenciáját, a Hungarian Software Testing Forum -ot ( https://www.hustef.hu/ ).

A korábbi évek hagyományaihoz híven egyesületünk a HUSTEF 2022 kapcsán a magyarországi informatikai karoknak felajánlja, hogy az intézményeikben tanuló, a fent leírtak szerint, a szoftverminőség, a szoftveteresztelés terültén aktív és kiemelkedően tehetséges , angolul kiválóan tudó diákjainak a konferencián történő ingyenes részvételét biztosítja maximum 15 főig. A konferencia 2022-ben október 5-6. között kerül megrendezésre.

Részvételi szándékukat kérem jelezzék a Dékáni Hivatalnak (titkarsag{kukac}uni-obuda.hu)