Kooperatív képzési információk cégek számára

Feltételek

Mit várunk el a kooperatív Partnercégtől?

  • A hallgató szakmai gyakorlaton való foglalkoztatását 5 vagy 10 hónapon keresztül.
  • Lehetőség szerint a cég profiljához illeszkedő szakdolgozati téma kiírási javaslatot, a szakdolgozat elkészítésének külső konzultációját.
  • Egyéni döntés alapján Kooperatív képzési támogatást nyújt az Óbudai Egyetem részére, amely a képzés egyetemi költségeire fordítódik. A képzési támogatás összegét és a fizetés ütemezését a Partnercég és az Egyetem közötti megállapodás rögzíti.

Csatlakozás a kooperatív képzéshez

  1. Kapcsolatfelvétel a Kooperáló Partner és a Neumann János Informatikai Kar között (folyamatos)
  2. A Kooperáló Partner és az Egyetem „Együttműködési megállapodást’’ / Kooperatív képzőhelyi megállapodást köt a kooperatív gyakornoki program tárgyában. (folyamatos)
  3. A Kooperatív partner az Egyetem számára ismerteti a 2024/25 1. félévre vonatkozó ajánlatait.  (2024. május 15.)
  4. Az Egyetem az elfogadott programokat a beérkezés sorrendjében közzéteszi a kooperatív képzést leíró honlapon (folyamatos)
  5. Az Egyetem kooperatív délutánt szervez, amely alkalmat biztosít a hallgatók és a partnerek közötti párbeszédre. tervezett időpont: igénytől függően
  6. Ezen a délutánon néhány kiemelt partnerünk 10-10 percben ismerteti a hallgatókkal a kooperatív ajánlatait
  7. Az Egyetem begyűjti a jelentkezőket, és a jelentkező hallgatók önéletrajzait továbbítja a partnereknek. (2024. május 20. a hallgatók számára, a továbbítás határideje: 2024. június 1.)
  8. A Partnerek lebonyolítják az interjúkat, kiválasztják a hallgatókat, velük közvetlenül v. közvetve (iskolaszövetkezeten keresztül) munkaszerződést kötnek.  Az „Adatlapon’’ a hallgató és a partner aláírásával bejelentik az Egyetemnek. Az adatlapot az alábbi linkre kattintva is letöltheti. (2024. június 15.)
  9. Ezt követően az Egyetem és a Partnercég a megállapodás mellékleteként megjeleníti azon hallgatók névsorát, akik a 2024/25 tanév 1. félévében kooperatív gyakornoki tevékenységüket az adott Partnernél végzik. (2024. június 30.)
  10. A Partner nyilatkozik arról, hogy milyen formában, milyen összegben továbbítja Egyetemünknek az akkreditációs díjat / képzési hozzájárulást. (2024. június 30.)
  11. A hallgató megkezdi a kooperatív képzési félévet/évet. (2024. szeptember 7.)


Javasolt határidők a 2023/2024. tanév tavaszi félévére vonatkozóan:

  • Az Adatlap leadásának határideje: 2024. június 15.
  • A megállapodás aláírása mindkét fél részéről: 2024. június 30.
  • A hallgató beiratkozása a kooperatív képzésre: a regisztrációs héten (2024. szeptember 02-06.)

Amennyiben érdeklődik kooperatív képzésünk iránt, kérem, küldje meg Sarlós Tímea ügyintéző számára a szükséges információkat az alábbi elérhetőségek valamelyikére:

  • postán (Óbudai Egyetem, Neumann János Informatikai Kar, Sarlós Tímea igazgatási ügyintéző számára: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b.)
  • vagy e-mailen (sarlos.timea{@}nik.uni-obuda.hu)

A fenti elérhetőségeken vagy a +36 (1) 666 5767 telefonszámon szívesen állunk rendelkezésükre további kérdés esetén!

Szakmai kérdésekben Dr. György Anna (e-mail: gyorgy.anna{@}nik.uni-obuda.hu)  kooperatív képzésért felelős koordinátor ad további felvilágosítást.