BOSCH BEST Ösztöndíjprogram

A Bosch elkötelezett a magyar műszaki felsőoktatás, illetve az abban részt vevő, kimagaslóan tehetséges fiatal hallgatók támogatása iránt.

Ennek jegyében indította el az úgynevezett BEST – Bosch Engineering Scholarship Team – Ösztöndíjprogramot, mely lehetőséget biztosít ambiciózus, kiemelkedő szakmai és tanulmányi háttérrel rendelkező mérnöki területen tanuló diákoknak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki mesterképzésükből – mind tanulmányi, mind pedig szakmai szempontból.

Az ösztöndíjra elsősorban gépészmérnök, mechatronikai mérnök, villamosmérnök, járműmérnök, autonóm járműirányítási mérnök, közelekedésmérnök, ipari termék és formatervező mérnök, alkalmazott matematikus, matematikus, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, autonómrendszer-informatikus, programtervező informatikus, fizikus illetve, anyagtudomány mesterképzés előtt álló/mesterképzésük első félévében tanuló diákok jelentkezését várjuk.

A program maximum két éves intervalluma alatt a cég mind pénzügyi, mind pedig szakmai támogatást biztosít a hallgatók számára. A hallgatók havi bruttó 350 000 ft ösztöndíjjuttatásban részesülnek illetve, a céges infrastruktúra biztosítása mellett, egy dedikált szakmai mentorral dolgozhatnak együtt. A szakmai mentor támogatja a hallgató egyetemi tanulmányait, segíti őt a TDK-ra illetve a diplomamunka írására való felkészülésben, illetve olyan ipari (Bosch-os) témákkal/projektekkel ismerteti meg a hallgatót, melyek biztosítják szakmai tudásának bővítését. Továbbá, az elméleti tudás elmélyítése mellett, lehetőséget biztosítunk különböző képzéseken, tréningeken és konferenciákon való részvételre, hogy ösztöndíjasaink a lehető legtöbbet tudják kihozni ösztöndíjprogramjukból. A programban való részvétel által a hallgató Magyarország legkiemelkedőbb ösztöndíjprogjamjának lehet a tagja, illetve széleskörű szakmai és személyes fejlődése mellett, értékes kapcsolati tőkére tehet szert.

A felvételi folyamatot tekintve,a hallgatók a BEST Ösztöndíjprogramra az általuk benyújtott részletes pályázati anyag, illetve többkörös személyes elbeszélgetés alapján kerülnek kiválasztásra. A pályázati anyag felöleli a hallgató önéletrajzát, motivációs levelét illetve, egyetemi ajánlását, melyet a jelentkezési felületen tud benyújtani a Bosch számára. Pályázat benyújtása után, a többkörös interjúztatási folyamat során lehetősége nyílik a hallgatónak bemutatni kiemelkedő tanulmányi és szakmai hátterét, megismerkedni a potenciális témákkal, illetve az azokért felelős mentorokkal.

A jelenlegi jelentkezési kampányhoz kapcsolódó interjúztatási időszak augusztusban, illetve szeptember első felében várható. Az új BEST évfolyam előreláthatólag 2024.10.01-én fog elindulni.

Jelentkezés és további információk: https://www.bosch.hu/karrier/tanulok-palyakezdok/tehetseggondozo-programok/