CISCO CCNP képzés

A “Közép európai és oroszországi (Central-Europe Russia) régió legjobb CCNP képzése” címet elnyert Cisco Akadémiánk több mint 15 éve folyamatosan működik.We are pleased to announce that Obuda University, Faculty of Informatics – Cisco Networking Academy is being recognized for providing the best delivery of the CCNP curriculum in your region.

The annual Academy Curriculum Excellence award is presented to one academy in each region for achieving excellence in teaching a curriculum. The Cisco Networking Academy program uses a rigorous process to select academies for this award, based on the following criteria:

– Student feedback
– Student performance

Congratulations and thank you for your continued support and contributions to the success of the Cisco Networking Academy program. 

Best regards, 
Cisco Networking Academy
1. Bevezető

A Cisco képzési és minősítési rendszere naprakészen követi a szakma legújabb eredményeit. A minősítések és az ezekre felkészítő képzések két – maximum három évente megújulnak. Ebben az évben (2020 február 24-én) a szokásosnál is mélyrehatóbb tartalmi- és vizsgarend átalakítások léptek életbe. Ezek eredményeként egy minden korábbinál értékesebb CCNP oklevél vált megszerezhetővé Egyetemünkön is!

2. CCNP Enterprise v.8.0 képzés az Óbudai Egyetemen

Ez már a Cisco által ez év febr.24-én bevezetett, teljesen megújított CCNP v.8.0 változat!

Mi változott?

Az eddigi három kurzus (ROUTE, SWITCH, TSHOOT) helyett az új tananyag 2 kurzusba integrálva, jelentősen kibővítve mutatja be a korszerű Enterprise hálózati architektúrát:

  1. „Enterprise Network Core Technologies” (ENCOR),
  2. „Enterprise Advanced Routing and Services” (ENARSI).

A két új kurzusban tehát jelen vannak az előző CCNP v.7.1 tananyagváltozat három kurzusának alaptartalmai és más Cisco kurzusok (CCNA Security, R&S v.6.0) fontos részei is (természetesen különböző mértékben). Ezek mellett a képzés tartalma jelentős mértékben bővült teljesen új ismeretekkel is:


Enterprise Network Core Technologies” (ENCOR)Enterprise Advanced Routing and Services” (ENARSI)A szakmai tartalom megújulása mellett a vizsgarendszer is átalakult. Ez a CCNP képzésben résztvevők számára a következő előnyöket biztosítja:

  1. Jelentősen csökkenti a vizsgaköltségeket, hogy az új rendszerben a CCNP minősítés megszerzésének már nem feltétele az érvényes CCNA vizsga!
  2. A CCNP minősítés eddigi három vizsgája (ROUTE, SWITCH, TSHOOT) helyett most csak két vizsgát kell letenni! Ezek egyike kötelezően az ENCORE, a másik vizsga az Enterprise képzésnél az ENARSI.
  3. További vizsgaszám- és a vizsgaköltség redukálást jelent, hogy a sikeres ENCORE vizsga kiváltja az ún. „CCIE written” vizsgát ! A CCNP minősítettek tehát újabb VUE vizsga nélkül jelentkezhetnek CCIE labor vizsgára!

CCNP képzésünk a 2020-2021 tanévben is szeptemberben indul és a fent megnevezett, két egymásra épülő (egyenként 150 tanórás) kurzusból áll.

Képzésünk határozottan gyakorlat-orientált, minden részletében szigorúan a Cisco vonatkozó előírásai szerint, a Cisco folyamatos minőség-ellenőrzésével folyik. Az alapos elméleti felkészítés mellett kiemelten fontos célkitűzésünk a szakma műveléséhez szükséges készségek kialakítása. Ezért a képzési idő több mint 50%-a labormunka! A készségek elsajátítását világszínvonalú laboratóriumaink segítik.

Örömmel várjuk Önöket egy személyes találkozásra is, ahol részletesen megismerhetik a képzés körülményeit és minden részletét. Szakmai vagy adminisztrációs kérdéseiket a feher.gyula{kukac}nik.uni-obuda.hu címre továbbítsák.

CISCO – Academy Curriculum Excellence Award

Budapest, 2020.05.11.