Közbeszerzési Kiválósági díj

A fenntarthatóság témaköre napjainkban egyre fontosabb kérdés, hiszen az erőforrások hatékony felhasználásának elősegítése, a környezetbarát technológiákba való beruházás és az innováció előmozdítása mindannyiunk közös érdeke. A fenntartható közbeszerzés az éghajlatváltozási, az erőforrás­felhasználási és a fenntartható fogyasztási környezetvédelmi célok megvalósításának megfelelő eszköze, erre figyelemmel a Közbeszerzési Hatóság töretlenül dolgozik a jó gyakorlati példák megismertetésén és elterjesztésén.

A téma fontosságára tekintettel a Közbeszerzési Hatóság 2018-ban Közbeszerzési Kiválósági Díjat alapított fenntartható közbeszerzési témában készült szakdolgozatok, évfolyamdolgozatok és tanulmányok díjazására két kategóriában: felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók és felsőoktatási intézmények hallgatói számára.
A fenntartható szempontok közbeszerzési eljárásokban történő alkalmazási lehetőségeinek bemutatása, ösztönzése és jogalkalmazókkal való megismertetése továbbra is fontos célunk, így a- Közbeszerzési Hatóság 2021-ben is odaítéli a Közbeszerzési Kiválósági Díjat.

Figyelemmel arra, hogy a Hatóság a fenntarthatósági szempontok közbeszerzési eljárásokban való elterjesztését kiemelt ügyének tekinti, pályázni az idei évben az alábbi négy témakörben készült pályaművekkel lehetséges:

  • A fenntarthatósági szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban
  • Környezetvédelmi szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban
  • Szociális szempontok alkalmazása a közbeszerzési eljárásokban
  • Innovatív közbeszerzések

A pályázatok beadása folyamatos, végső határideje: 2021. november 30.

További információk és a pályázati űrlap elérhető az alábbi linken.