Középiskolás diákok tanultak programozni

2023. december 18-án csaknem kétszáz diák látogatott el az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karára, hogy részt vegyen az Hour of Code rendezvényen. A teltházas eseményen Kiss Dániel egyetemi tanársegéd és főszervező köszöntötte a diákokat és a kísérőket, hangsúlyozva az informatikai ismeretek fontosságát a gyorsan változó technológiai környezetben.

A diákok kisebb csoportokban, a számítógépes laborokban gyakorlati tapasztalatokat szereztek játékos és interaktív oktató szoftverek segítségével. Kiss Dániel rámutatott, hogy az informatikához értő szakemberek iránti kereslet folyamatosan nő, és az esemény célja, hogy minél több fiatal ismerkedjen meg a programozás alapjaival.

A rendezvény második felében Dr. Kertész Gábor kutatási dékánhelyettes bemutatta a Neumann János Informatikai Kar képzéseit és kutatási tevékenységét, majd a Neumann János Számítógéptudományi Társaságtól Képes Gábor tartott interaktív és érdekes előadást a kar névadójáról.

Ezután a diákok betekintést nyerhettek a hallgatók által végzett önálló kutatási és fejlesztési projektekbe, majd zárásként részt vettek a Kar IT Evolúcióról szóló kiállításán, karöltve egy érdekes előadással és tárlatvezetéssel, ezzel is hozzájárulva a fiatalok tudásának bővítéséhez és inspirálásához.