Különleges robotalkalmazások mesterkurzus a Bejczy Antal iRobottechnikai Központban

A robotok már régen nem csak a gyárakban termelnek, hanem egyre több váratlan helyen bukkannak fel, és segítik a munkánkat. A növénytermesztésben, élelmiszer feldolgozásban, vagy éppen egy gyógyszerkutató laboratóriumban működő robot ma még különlegesnek számít, de belátható időtávon belül rutinszerűvé válnak ezek az alkalmazások is. Ehhez azonban még van mit kutatni és fejleszteni, amiből kivesszük a részünket itt,  az Óbudai Egyetem Bejczy Antal iRobottechnikai Központban is. A Dr. Galambos Péter vezetésével működő kutatócsoport tevékenységébe nyújtunk betekintést az érdeklődő hallgatók számára egy három alkalmas mesterkurzus keretében. A laboratóriumi látogatással egybekötött előadások és bemutatók testközelből mutatják meg a kutatás-fejlesztés részleteit a robotokon túl kitekintve azokra a képfeldolgozást és mesterséges intelligenciát érintő területekre, amelyek lendületet adnak az újabb területek meghódításához. 

A háromalkalmas programsorozat tematikája és időpontjai:

2022.05.11. 17:30 – 19:00: Robotizálás és gépi intelligencia a gombatermesztésben

2022.05.12. 17:30 – 19:00: Valós tanítóadatok automatikus generálása a digitális ikerpár koncepció mentén  

2022.05.13. 16:30 – 18:00: A robotika legújabb kihívásai és más érdekességek

Helyszín: Bejczy Antal iRobottechnikai Központ, 1034 Budapest Bécsi út 96/b

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött – regisztrálni itt lehet. A három alkalom egymástól függetlenül is látogatható.   

A program a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj és az Innovációs és Technológiai Minisztérium ÚNKP-21-5 (Bolyai+) kódszámú Új Nemzeti Kiválóság Programjának a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott támogatásával valósult meg.