Megnyitott a Delta1 Esports Cafe! 

Május 30-án hivatalosan is megnyitotta kapuit a Delta1 Esports Cafe. Az eseményt Jakab Attila, a Delta1 Esports Cafe ügyvezetője, a Delta Syndicate Kft. alapítója és tulajdonosa, valamint a HUNESZ szakág igazgatója nyitotta meg. Beszédében kifejtette, hogy az újonnan létrehozott létesítmény küldetése a magyar e-sport színvonalának további emelése, tehetséges játékosok felkutatása és pályafutásuk támogatása. Céljuk, hogy egy olyan központot biztosítsanak az e-sport iránt érdeklődőknek, ahol méltó környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek. Emellett szeretettel várják azokat a szülőket is, akik többet szeretnének megtudni az e-sportról és annak magyarországi szerepéről.  

Bíró Balázs, a magyar e-sport szövetség alapítója és főtitkára is köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy a szövetség egyik fő célja a helyi közösségek támogatása és összekötése, amihez a Delta1 Cafe kiváló helyszín lehet. Hangsúlyozta, hogy az e-sport ereje a közösségekben rejlik, ezért a szövetség fontos feladatának tekinti az edukációt, valamint azt, hogy bemutassák, hogyan lehet bekapcsolódni az e-sport ökoszisztémájába és támogatni azt.  

Molnár Mara, a női e-sport szakág vezetője is beszédet mondott, ismertetve a női e-sport szakág vízióját. Céljuk a női e-sport megismertetése és támogatása országszerte, versenyzési, megjelenési lehetőségek biztosításával és mentális támogatással, hiszen véleményük szerint az esport komoly mentális megterhelés a versenyzők számára. A szakágat egy kis csapat indította el, amely a régióban egyedülálló kezdeményezés. A női e-sport szakág megalakulását 2024. március 8-án jelentették be, és már folyamatban van az első verseny szervezése, amely várhatóan szeptemberben Valorantban kerül megrendezésre. Az első válogatott csapat már megalakult CS2-ben, akik júniusban európai regionális versenyen fognak részt venni. 

A megnyitó után a résztvevők körbevezetésen vehettek részt, majd lehetőségük volt különböző e-sport játékokban megmérettetni magukat, illetve kipróbálni a VR szemüveget. Az eseményen jelen volt Paksai Bálint is, a League of Legends egyik legnagyobb hazai streamere, aki segítette a résztvevőket a játékban való eligazodásban.  

Az Óbudai Egyetem hallgatói olyan szerencsés helyzetben voltak, hogy a megnyitó előtt néhány nappal próbára tehették a hely adottságait a Delta és az Óbudai Egyetem együttműködésének köszönhetően. A hallgatók kihívhatták a Lenovo Legion Honvéd edzőit, Jakab Attilát, Szabó Mártont, Tóth Henriket, Mályi Mártont és a Neumann János Informatikai Kar dékánját Dr. Eigner Györgyöt, egy League Of Legends megmérettetésre. 

A Delta1 Esports Cafe nemcsak egy új színfoltja a magyar e-sport világának, hanem egy fontos közösségi tér is, ahol a versenyzők személyesen is találkozhatnak egymással. Emellett elősegíti az e-sport további népszerűsítését és fejlődését Magyarországon.  

 Gratulálunk ehhez a fontos mérföldkőhöz!