Nemzetközi élvonalban az Óbudai Egyetem Neumann Kara

„Az elmélettől a gyakorlatig. Az ipari forradalom bajnokai az S3HubsinCE projekt keretében.” – ezzel címmel jelent meg az S3 HubsinCE projekt átfogó, angol nyelvű kiadványa, amely Európa legjobb informatikai egyetemeit, képzési központjait mutatja be Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Szlovéniából, Horvátországból és Olaszországból. Az 51 „RIS3 Bajnok” közé egyetlen felsőfokú magyar oktatási intézmény került be: az Óbudai Egyetem, melynek az eseményen a Neumann János Informatikai Kar Biomatika és Alkalmazott Mesterséges Intelligencia Intézete került bemutatásra.

„Az Óbudai Egyetem folyamatosan építi és fejleszti versenyképes felsőoktatási intézményét,  amely megfelel az Európai Felsőoktatási Térség kritériumainak és előírásainak. Az egyetem küldetése a gazdaság szolgálatában áll a fejlesztés, a magas szintű tudás átadásával és innovációval a robotika, kiberorvosi tudományok, kiberbiztonság és mesterséges intelligencia terén. A kutatási tevékenységeket az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) koordinálja.” – olvasható az intézményről szóló ismertetőben.

Az S3HubsinCE projekt célja, hogy olyan közös modellt hozzon létre és teszteljen, amely által segíti a regionális és nemzeti stratégiáért felelős intézményeket a smart szakirányokon keresztül (RIS3). A RIS3 portfóliójában a kkv-k is domináns szerepet játszanak, a teljes csoport 41,2%-át, teszik ki. Őket követték a felsőoktatási és kutatási szervezetek 14 szereplővel. Mindezeken túl támogató szervezetek, egyetemi technológia-transzfer alapítványok és Európai Digitális Innovációs Központok (DIH) is részt vettek a projektben.

A teljes kiadvány az alábbi linken érhető el.

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/S3HubsinCE/D.C.4.3.Consterallation-of-RIS3-Exellence-ebook-digital.pdf