Számítógépes labort avatott az evosoft Hungary Kft. az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara és hazánk egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata, az evosoft Hungary Kft. között már több mint 10 éve fennáll a példaértékű és jövőbe mutató együttműködés.

A Neumann János Informatikai Karon az evosoft kutatás és fejlesztés Kihelyezett Tanszék keretein belül folyik az együttműködés. A kihelyezett ipari tanszék lehetőséget teremt arra, hogy a legújabb fejlesztéseket és a legmodernebb eszközöket felhasználva mutassák be az egyetemi hallgatóknak az ipar gyakorlati oldalát.

Az evosoft, mely az európai mérnök-technológiai konszern, a Siemens Advanta része, kiemelten fontosnak tartja a jövő mérnökgenerációjának támogatását. Az evosoft tudásalapú vállalatként nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az egyik legfontosabb értékét, a szoftverfejlesztői tudását visszaforgassa az oktatásba. A cég munkatársai a Neumann Kar mérnökinformatikus BSc képzésében többek között C# programozás témában gyakorlati laborfoglalkozásokat tartanak, előadásokat szerveznek, és aktívan részt vesznek a szoftvertervezés és -fejlesztés oktatásában.

Az együttműködés egy újabb mérföldkőhöz ért: február 28-án ünnepélyes terem- és gépátadó ceremónia keretein belül erősítette meg a partneri együttműködését a két fél. Az evosoft 25 darabos géppark adományozásával is hozzájárult az oktatási lehetőségek támogatásához. Az evosoft és az Óbudai Egyetem közös erőfeszítéseivel olyan környezetet teremtenek, ahol a hallgatók a legmodernebb technológiát és eszközöket használhatják fel a szakmai tudásuk fejlesztése érdekében.

Az evosoft és az Óbudai Egyetem példát mutatnak a szoros ipar-egyetem kapcsolatok erejéről, és ezzel a jövő mérnökeinek még szélesebb látókört és felkészültséget biztosítanak a dinamikus és technológiai változásokkal teli világban.

Háttér

evosoft Hungary Kft.

Az evosoft Hungary Kft. a hazai informatikai piac meghatározó szereplője. A Siemens Advanta stratégiai partnereként közel 30 éve dolgozik olyan világszínvonalú termékeken, amelyek az emberiség és a körülöttünk lévő világ kihívásaira adhatnak választ. Mindezt olyan területeken, mint az ipari automatizálás és hajtástechnika, az orvostechnika, az elektromos autók, az ipari rendszertesztelés, az energetika és digitalizáció terén. Közel 2000 főnek biztosítanak munkát három hazai nagyvárosban, Budapesten, Miskolcon és Szegeden.

Óbudai Egyetem, Neumann János Informatikai Kar

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar a hazai informatikus képzés egyik központja, országszerte elismert mérnökinformatikus képzése gyakorlatorientált, naprakész technológiai ismereteket nyújt a hallgatóknak, amellyel a munkaerő-piaci elhelyezkedésük garantált. Képzési palettáján az alap- és mesterképzések, valamint szakirányú továbbképzések is elérhetőek az érdeklődőknek.