Tudományos előadások mérnökinformatikus hallgatóknak

A Tudományos Diákköri Konferencia a hazai felsőoktatásban nagy múlttal rendelkező tehetséggondozási rendszer, ahol a fiatal hallgatók bemutathatják egyetemi tanulmányaik közben végzett kutatási tevékenységüket, eredményeiket. Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán nagy hagyományokkal rendelkezik a tudományos diákköri munka, kiváló hallgatóink országos szinten is nagyszerű eredményeket produkáltak a korábbi évek során.

Az őszi félévben tudományos előadássorozatot tartunk, amellyel célunk a mérnökhallgatók érdeklődésének felkeltése, tudományos szemléletmód formálása, szakmai és kutatásmódszertani ismeretek átadása. Az előadássorozat szeptember 21-én délután TDK tájékoztatóval veszi kezdetét, ahol a hallgatók megismerkedhetnek a TDK működésével, a konferenciák felépítésével, a pályamunkák értékelési szempontjaival, és persze korábbi résztvevőkkel, élményeikkel. A TDK tájékoztató keretein belül az érdeklődő hallgatók megismerkedhetnek a Karon zajló kutatással, a kutatócsoportok tevékenységével, az elérhető témákkal is.

Az előadássorozat részletes programja:

  • szeptember 21. kedd 16:15, AudMax – TDK tájékoztató (Dr. Vámossy Zoltán)
  • szeptember 22. szerda 16:15, AudMax – Képfeldolgozás és gépi látás (Dr. Vámossy Zoltán), Szoftverfejlesztő eszközök a tudományos munkában (Dr. Sergyán Szabolcs)
  • szeptember 23. csüt 15:00, AudMax – Alkalmazott informatikai megoldások orvosbiológiai problémákra (Kiss Dániel), Robotrepülők fejlesztésének módszerei és eredményei, Pilóta nélküli légi járművek irányítása (Lovas István)
  • szeptember 28. kedd 16:15, AudMax – Irodalomgyűjtés, publikációs adattárak használata (Berek László), Alkalmazott gépi tanulás (DNN) a kutatási-fejlesztési folyamatokban (Dr. Kertész Gábor)

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

További részletek: https://nik.uni-obuda.hu/tdk/

A Neumann János Informatikai Kar TDK tevékenységét és konferenciáit támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt “Hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása” című pályázata (NTP-HHTDK-20).