59. TDK a Neumann Karon

Az Óbudai Egyetemen a tavaszi félévben idén április 24-én rendezték meg az 59. Tudományos Diákköri Konferenciát. A Neumann János Informatikai Karon Dr. Kertész Gábor kutatási dékánhelyettes köszöntötte a résztvevőket. Beszédében a TDK-ra hungarikumként hivatkozott, elmondta, ez a hallgatóknak szóló konferencia kiváló lehetőség arra, hogy bemutassák a tanulmányaik mellett végzett tudományos munkájuk eredményeit. Ugyanakkor egy verseny is, hiszen a konferenciát követően a zsűri helyezésekről dönt; kiemelte, hogy a TDK esetében valóban a részvétel a fontos, mellyel már mindenki sikeres. 

A NIK TDK rendezvényeinek kiemelt támogatója az evosoft Hungary Kft., a partner képviseletében köszöntőt mondott Garamvölgyi Attila domain manager. A Kar TDK tevékenységének támogatója továbbá a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. A szponzorok financiális támogatásával ösztöndíjprogramot indítottunk a legkiemelkedőbb hallgatók tudományos tevékenységének támogatására, melyre ebben a félévben egy hallgató adott be sikeres pályázatot; Krasnyánszki Brúnónak Dr. Kertész Gábor és Dr. habil. Vámossy Zoltán adtak át emléklapot. 

Végül Dr. habil. Vámossy Zoltán a Kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke megnyitotta a konferenciát és ismertette a technikai részleteket.   

A megnyitó után nyolc hallgató mérettette meg magát a Karon, Informatikai rendszerek szekcióban.  

Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 8-án kerül sor. Minden résztvevőnek gratulálunk, és további sok sikert kívánunk! A Neumann János Informatikai Kar TDK tevékenységét és konferenciáit támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt “Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” című pályázata (NTP-HHTDK-23-0077).