59. TDK – Eredményhirdetés

Az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Tanácsa április 24-én tartotta meg az 59. Tudományos Diákköri Konferenciáját. Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 8-án került sor a Keleti KárolyGazdasági Kar Tavaszmező utcai kampuszán. Összesen 22 szekcióban 180 hallgató mutatta be pályamunkáját, melyek közül 60 pályázatot jelölt ki a zsűri, hogy tovább küldjék a következő Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Prof. Dr. Felde Imre ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes köszöntötte a TDK-zó hallgatókat, a konzulenseket, a megjelent vendégeket. Beszédében kifejtette, hogy hallgatóként ő is részt vett TDK versenyen, az akkor még Bánki Donát Műszaki Főiskolán, Egyetemünk elődintézményében. Hangsúlyozta, hogy szaktársai, akik hozzá hasonlóan a TDK-zók táborát erősítették, mára világszerte elismert cégek szakembereiként dolgoznak. Számára ez az élmény egy egész életen átívelő tudományos érdeklődést alapozott meg.

Dr. Vámossy Zoltán, az Egyetemi Tudományos Diákköri Tanács elnöke ismertette a konferencia eredményeit. A TDK díjait a hét kar képviselői adták át a nyerteseknek.

A Neumann János Informatikai Kar hallgatói az Informatikai rendszerek szekcióban mutatták be kutatási eredményeiket.

Minden díjazottnak és résztvevőnek gratulálunk és további sikeres tevékenységet kívánunk!

A Neumann János Informatikai Kar TDK tevékenységét és konferenciáit támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium által kiírt “Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” című pályázata (NTP-HHTDK-23-0077).

Díjazottak:

Különdíj:

Fésüs Áron Gábor

PROMPT ALAPÚ DETEKCIÓRA ÉPÜLŐ OBJEKTUM KÖVETÉS

Konzulens:

Nemes Gyula Ádám, doktorandusz hallgató

II. díj

Dömény Martin Ferenc

KEMOTERÁPIÁS KEZELÉSEK IN SILICO OPTIMALIZÁLÁSA

Konzulensek:

Dr. Drexler Dániel András, egyetemi docens

Puskás Melánia, doktorandusz hallgató

I. díj

Kisbenedek Lilla

AUTOENKÓDER FEJLESZTÉSE TUMORMODELL PARAMÉTEREINEK PREDIKCIÓJÁHOZ

Konzulensek:

Dr. Drexler Dániel András, egyetemi docens

Puskás Melánia, doktorandusz hallgató