EUDIS Hackathon

A Design Terminal elnyerte az idén először meghirdetett védelmi ipari ötletversenyt, az EUDIS Hackathon-t (EU Defence Innovation Scheme), mely a European Defence Fund kezdeményezése az iparág fellendítése céljából, innovatív megoldásokkal. A hackathonok (ötletversenyek) vállalkozó kedvű fiatalokat céloznak meg, akik előre meghatározott kihívásokra keresnek a program során megoldásokat. 

A hibrid formában, május 31-e és június 2-a között megrendezett hackathon során digitális és adatvezérelt Európa védelmi képességeit erősítő megoldásokat keresünk. A résztvevő csapatoknak három előre megadott kihívás egyikére kell kidolgozniuk egy innovatív megoldási javaslatot angol nyelven. A kihívások a tengeri infrastruktúra védelme, a harcirányítást támogató rendszerek fejlesztése és a kiberbiztonság.

Eseményünkre kiemelten és célzottan keressük a képzett, innovációs folyamatokban motivált résztvevőket. A toborzási folyamatban, a jelenlegi és alumni hallgatóik elérésében szeretnénk a segítségüket kérni.

Miért érdemes megosztaniuk a felhívást: 

  • Üzleti készségeket fejlesztő workshopokon való részvétel 
  • A nyertes csapat bekerül egy EU-s szintű pitch versenyre 
  • Értékes kapcsolatokra tehetnek szert a résztvevők, mely során megismerkedhetnek mentorainkkal és kiemelt iparági szereplőkkel 

További információk a Hackathon honlapján https://eudis-hackathon.eu/ és a Design Terminal közösségi média csatornáin találhatóak. 

Regisztráció: https://new.ultrahack.org/hackathons/eudis-hackathon-2024-hungary