WHCD kurzusra válogató felhívás a White Hat IT Security által

Kedves Hallgató!

Idén ősszel a harmadik alkalomal indítjuk el a “Blue Team & Security Operations I-II.” tárgyakat, amelyek a White Hat IT Security által kínált WHCD White Hat Certified Defender piaci képzéssel párhuzamosan fognak futni. A képzésre 25 helyet az Óbudai Egyetem és a White Hat IT Security együttműködése keretében az érdeklődők közül a legjobb 25 hallgató nyer el, akik így ingyenesen, az egyetemi tanrendbe integráltan vehetnek részt a kurzuson.

A Blue Team & Security Operations tárgy célja, hogy a piacon hiánypótló, kézzelfogható és azonnal hasznosítható tudást adjon át a nagyvállalati hálózatok biztonsági csapatában szerepkört betöltők vagy betölteni kívánók számára. Ennek során bemutatjuk a nagyvállalati hálózatok biztonsági rendszereit, azok komponenseit és az ezek kapcsán szükséges feladatköröket. Részletesen tárgyaljuk a blue team és SOC (Security Operations Center) szerepkörök közül az alábbiakat: L1 elemző; Threat intelligence elemző; L2 elemző; Forensics és Network forensics szakértők; Malware elemző; Threat Hunter; SOC rendszergazda, koordinátor és manager, CISO. Emellett egy életszerű APT támadás incidenskezelésén keresztül szemléltetjük az elhárítási folyamat egyes lépéseit, azok egymásra épülését, és azt, hogy ez mit tesz szükségessé az emberi erőforrás oldalon.

A kurzuson a White Hat szakemberei és világszinten elismert vendégelőadók tartják majd az órákat. A WHCD-ről részletesebb információ található itt: https://whitehat.eu/whcd.

A tárgy két féléven keresztül tart, az őszi félév során lesz a „Blue Team & Security Operations I.” tárgy, majd a tavaszi félévben a II. A tárgy tömbösített formában, kéthetente csütörtökönként 16:15-19:30 között kerül megtartásra. Az őszi szemeszter indulását megelőzően tartunk egy előválogatót, amelynek időpontja 2021. augusztus 26. 18:00. Az előválogató feleletválasztós és gyakorlati példákhoz kapcsolódó kérdésekből áll majd, a legjobban teljesítő 25 hallgatót vesszük fel a tárgyra.

Vagyis, aki (már szakiránnyal rendelkező) BSc-s vagy MSc-s hallgató; vagy a Kiberbiztonsági vagy Információbiztonsági szakmérnök/szakember képzések hallgatója és érdekli az infosec és ez a tárgy, akkor vegyen részt az előválogatón, amely az alábbi linken lesz elérhető: https://whitehat.eu/university/whcd2021 .