Lehetőségek és Kihívások Orvostechnikai Konferencia az Óbudai Egyetemen

Február elsején immár hatodik alkalommal rendezte meg a SAASCO Kft. és a QTICS Group Zrt. a Lehetőségek és Kihívások Orvostechnikai Konferenciát, melynek helyszínéül második éve  az Óbudai Egyetemet választották, ahol ennek a területnek fontos mérnöki képzése is folyik.

Az eseményt Prof. Dr. Kovács Levente rektor úr nevében, Prof. Dr. Gulácsi László tudományos rektorhelyettes nyitotta meg.

Dr. Nagy Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparügyekért felelős helyettes Államtitkára az új iparpolitika orvostechnikai és egészségipari szereplők számára fontos részleteiről tartott ismertetőt. 

A konferencia előadásait és panelbeszélgetéseit az adat – piac – innováció témaköreire fűzték fel, kiemelve ezzel az orvostechnológia területén zajló fejlődéseket, és együttműködések fontosságát.

A konferencia előkészítő bizottságának tagjai között felsővezetői szinten Dr. Eigner György, a Neumann János Informatikai Kar dékánja képviselte az Óbudai Egyetemet, aki a konferencián tartott előadásában kitért többek között az Egyetemen az orvostechnikai irányokat megalapozó akadémiai és ipari háttérre, valamint a jövő orvostechnikai irányát jelentő Zsámbéki Tudományos és Innovációs Parkra.

Bemutatta a kórháztechnikai és orvostechnikai mérnöki mesterképzést, az orvostechnikai eszközgyártási és -forgalmazási minőség és megfelelőség biztosítási szakirányú továbbképzést, a Neumann János Informatikai Kart, és a Zsámbéki Jövőipari Tudományos és Innovációs Parkot.https://nik.uni-obuda.hu/korhaztechnikai-es-orvostechnikai-mernoki-msc/
https://nik.uni-obuda.hu/orvostechnikai-eszkozgyartasi-es-forgalmazasi-minoseg-es-megfeleloseg-biztositasi-szakember-szakmernok/
https://nik.uni-obuda.hu/
https://zsambeksciencepark.hu/