Mérnökinformatikus (MSc)

Az MSc képzésben résztvevők alkalmassá válnak új informatikai rendszerek és eszközök tervezésére, informatikai rendszerek fejlesztésére és integrálására, informatikai célú kutatás-fejlesztési feladatok ellátására.


Az alapdiploma megszerzése után tanulmányodat közvetlenül – esetleg néhány év munka után – mesterszinten (MSc) folytathatod, akár hazánkban, akár külföldön.

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara által indított mérnökinformatikus mesterképzési szak célja olyan mérnökök képzése, akik az informatika szakterületéhez kapcsolódó természettudományos és specifikus műszaki ismeretek magas szintű elsajátítását követően képesek új informatikai rendszerek és eszközök tervezésére, informatikai rendszerek fejlesztésére és integrálására, az informatikai célú kutatási-fejlesztési feladatok ellátására, koordinálására, tanulmányaik PhD képzés keretében való folytatására. Az MSc 4 féléve elsősorban az interdiszciplinaritásra épít és két rendkívül dinamikusan fejlődő területre fókuszál, mely ötvözi az ipar által kért gyakorlatorientáltságot, de ugyanakkor kutatás-fejlesztési szempontból is kellő elméleti tudással ruházzák fel a képzést elvégző hallgatókat.

Képzés leírása

A képzésről bővebb leírás itt érhető el: https://nik.uni-obuda.hu/2017-2018-tanevtol-indulo-tanterv-mernokinformatikus-msc/

Képzési program

Specializációk

– robotika specializáció

– kiber-orvosi rendszerek specializáció

– SOC elemző specializáció

A specializációkat megfelelően alátámasztott matematikai és mérnökinformatikai elméleti alapozó tárgyakkal vezetjük be, majd az egyetem kutatóközpontjai és ipari kapcsolataink által keresett gyakorlati tárgyakkal és feladatokkal oktatjuk.

F-tanterv 2023. szeptembertől

NappaliEsti
2023.09.01-tőlTantervTanterv
TantárgykövetelményTTKTTK

Korábbi tantervek

 NappaliEsti
2023.09.01-tőlE-tanterv
2022.09.01-tőlE-tanterv
2018.09.01-tőlE-tantervE-tanterv
2017.09.01-tőlE-tantervE-tanterv
2014.09.01-tőlD-tantervD-tanterv
2010.09.01-tőlC-tantervC-tanterv
2008.09.01-tőlB-tantervB-tanterv

Ekvivalencia táblázat

MSc ekvivalencia tábla kifutó és 2017-ben indult tanterv között (pdf)